Centrum karcinomu prostaty otevírá mužům cestu k informacím

12. 4. 2023 08:43

Byla vám nebo někomu z vašich blízkých diagnostikována rakovina prostaty?

Nebo se obáváte, že byste ji mít mohli? A víte, co v takovém případě dělat, na koho se obrátit a jaké jsou všechny vaše možnosti? Právě na tyto i další otázky odpovídá nový online portál Centrum karcinomu prostaty.

Najdete na něm odpovědi na veškeré otázky, které by vás v souvislosti s prostatou mohly napadnout. Od těch úplně nejzákladnějších, jako co to prostata vlastně je, až po ty komplikovanější. Například jak rozeznat zvětšenou prostatu od zánětu nebo právě onemocnění rakovinou. Dozvíte se zde také, jaké mýty o karcinomu prostaty kolují a jak se věci doopravdy mají.

Nechybí ani informace o rizikových faktorech, jež mohou ovlivnit vznik rakoviny prostaty, nebo výčet varovných symptomů, při kterých byste měli zpozornět. V neposlední řadě se tu také dozvíte, s kým se můžete ohledně svých potíží poradit.

Portál informuje i o důležitosti preventivních vyšetření, kdo by na ně měl chodit pravidelně i jak často. Dozvíte se, co je to PSA, jakou má souvislost s karcinomem prostaty a jaké jsou jeho normální hodnoty pro vaši věkovou skupinu.

Centrum karcinomu prostaty si dalo za úkol zevrubně informovat muže ohledně veškerých možností léčby rakoviny prostaty. Najdete zde tedy podrobně popsané metody léčby, včetně jejich možného dopadu na váš osobní život, doby rekonvalescence i možných nežádoucích účincích. Čím více informací máte k dispozici, tím lépe se vám bude v případě potřeby rozhodovat, který typ léčby pro sebe zvolíte.

Dále na webu Centra karcinomu prostaty najdete i příběhy pacientů, kteří již prošli léčbou a byli ochotní se o své zkušenosti podělit i s vámi. Třešinkou na dortu je pak funkce webu, díky níž si můžete přidávat jednotlivé podstránky s pro vás zajímavými informacemi do vlastní sekce, takže je následně nemusíte dlouze vyhledávat.